Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014


Σχολικό έτος 2013-2014

"Ταξίδι στη Βυζαντινή τέχνη" έκανε η Ε΄ τάξη!

Τα τμήματα της Ε΄ τάξης, με τη βοήθεια των δασκάλων τους, κ.Σπανού Σπύρου και κ.Όλγας Λαγογιάννη, πραγματοποίησαν, κατά τη διάρκεια της φετινής σχολικής χρονιάς, ένα συναρπαστικό «ταξίδι» στον κόσμο της Βυζαντινής τέχνης. Για να «συνταξιδέψετε» μαζί τους, δείτε το σχετικό βίντεο, που δημιούργησαν ο μαθητής Πάρης Μπερτσεκάς και ο γυμναστής του σχολείου μας, κ.Σπύρος Δρόσος:


"Παραμυθοκατασκευές" από τα δευτεράκια μας!

Τα δευτεράκια μας, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ.Νίκης Κούρτη, έφτιαξαν τα δικά τους παραμύθια, χρησιμοποιώντας δημιουργικά την αχαλίνωτη φαντασία που χαρακτηρίζει την ηλικία τους! Με τη μέθοδο της "ψηφιακής αφήγησης", εμπλούτισαν τα κείμενα με δικές τους ζωγραφιές και αφηγήθηκαν τα ίδια τις ιστορίες που κατασκεύασαν μέσα από συνεργασία και σύνθεση ιδεών και προτάσεων. Αυτά όλα, με λίγη τεχνική βοήθεια από το γυμναστή τους κ.Σπύρο Δρόσο, έγιναν βιντεάκι, το οποίο μπορείτε ν' απολαύσετε παρακάτω. Το βίντεο αυτό, σε μια πιο σύντομη έκδοση (με τα τρία από τα τέσσερα παραμύθια), αποτέλεσε και τη συμμετοχή του σχολείου μας στο φετινό "Μαθητικό Πανηγύρι".


Το παραδοσιακό αποκριάτικο «γαϊτανάκι», έπλεξε η Β΄ τάξη

Στις 28-2-2014, στα πλαίσια της παρουσίασης από τα τμήματα του σχολείου μας κάποιων αποκριάτικων δρώμενων, τα παιδιά της Β΄ τάξης, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ.Νίκης Κούρτη, διάλεξαν να παρουσιάσουν το παραδοσιακό «γαϊτανάκι». Δείτε το σχετικό βίντεο, το οποίο επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ.Σπύρος Δρόσος:


Το ηρωικό έπος του ‘40 «Σαν παραμύθι», με τίτλο «Νάνος και γίγαντας», ξαναζωντάνεψε η Β΄ τάξη

Ένα δρώμενο, «Σαν παραμύθι», χρησιμοποίησε η Β΄ τάξη, με την καθοδήγηση της δασκάλας τους κ.Νίκης Κούρτη, για να διηγηθεί με το δικό της αλληγορικό τρόπο την εποποιία του 1940. Τίτλος του «Νάνος και γίγαντας». Θαυμάστε τα παιδιά στο βιντεάκι που επιμελήθηκε ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ.Σπύρος Δρόσος:


«Ακρόπολη, τότε και τώρα»

Στα πλαίσια της προετοιμασίας της εκπαιδευτικής επίσκεψης στο Μουσείο της Ακρόπολης των τάξεων Ε΄ και Στ΄, στις 26-11-2013, ο εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας κ.Σπύρος Δρόσος δημιούργησε ένα σύντομο βίντεο που δείχνει διάφορα σημεία του ιερού βράχου όπως είναι σήμερα και όπως ήταν στα αρχαία χρόνια, με σκοπό να βοηθήσει τη φαντασία των παιδιών να συνδέσει το τότε με το τώρα:





Σχολικό έτος 2012-2013

Τραγούδι «Όχι λέμε στη βία!»

Στα πλαίσια των δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας, η Β΄ τάξη του σχολείου μας, με τη βοήθεια της δασκάλας της, κ.Όλγας Μαυραντζά, έμαθε και τραγούδησε ένα τραγούδι με τίτλο «Όχι λέμε στη βία!», πάνω σε μουσική γνωστού τραγουδιού, αλλά με κατάλληλα προσαρμοσμένο το περιεχόμενο των στίχων, ώστε να περνά ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια σ’ όλες τις μορφές βίας (ακόμα και κατά του φυσικού μας περιβάλλοντος), καθώς και ένα θετικό μήνυμα όσον αφορά αυτά που αντιστρατεύονται όλα τα προηγούμενα. Το τραγούδι, που με τόση ζωντάνια ερμήνευσαν τα «δευτεράκια» μας, με την τεχνική βοήθεια του γυμναστή του σχολείου μας, κ.Σπύρου Δρόσου, έγινε βίντεο, που μπορείτε να δείτε παρακάτω.


Βίντεο ενάντια στην ενδοσχολική βία

Πρόκειται για τρία βίντεο που δημιούργησαν οι Γ΄ και Δ΄ τάξεις με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους, κ.Κωνσταντίνου Δημόπουλου, κ.Σπύρου Σπανού και κ.Βασίλη Σκούφη, στα πλαίσια των δράσεων κατά της ενδοσχολικής βίας.

Το βίντεο της Γ΄ τάξης, αφορούσε στη βία ως πείραγμα-παιχνίδι.

Το βίντεο της Δ΄1 τάξης, αφορούσε στη λεκτική βία.

Το βίντεο της Δ΄2 τάξης, αφορούσε στη σωματική βία.

Στη δημιουργία των βίντεο, πολύτιμη στάθηκε και η ποικίλη βοήθεια της διευθύντριας του σχολείου μας, κ.Σοφίας Χρόνη, δύο γονέων, ως ηθοποιών, δύο κοριτσιών της ΣΤ΄ τάξης, όσον αφορά τα σχόλια, και του γυμναστή του σχολείου μας, κ.Σπύρου Δρόσου, όσον αφορά το σενάριο και το τεχνικό μέρος.

Βίντεο Γαλλοφωνίας

Πρόκειται για ένα βίντεο που δημιούργησαν τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης που μαθαίνουν τα Γαλλικά σαν δεύτερη ξένη γλώσσα, με τη βοήθεια της εκπαιδευτικού τους των Γαλλικών, κ.Βασιλικής Μεθενίτη, της δασκάλας τους, κ.Όλγας Λαγογιάννη, και -όσον αφορά το τεχνικό μέρος- του γυμναστή του σχολείου μας, κ.Σπύρου Δρόσου, στα πλαίσια του διαγωνισμού Γαλλοφωνίας που συνδιοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας με το Γαλλικό Ινστιτούτο. Στην όλη προσπάθεια βοήθησαν και κάποιοι μαθητές από την Ε΄ τάξη. Δείτε το βίντεο: