Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

4η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

    Όπως κάθε χρόνο, την πρώτη Δευτέρα του Οκτώβρη (2/10/2017) είχαμε εκδηλώσεις σχετικές με το θέμα της 4ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, που φέτος ήταν: "Αθλούμαι-χαράΖΩ το Μέλλον".
     Η ημέρα άρχισε με μια σύντομη ομιλία του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής του σχολείου μας, κ. Σπύρου Δρόσου, που μας βοήθησε να καταλάβουμε καλύτερα το νόημα του φετινού θέματος και την οποία μπορείτε κι εσείς να διαβάσετε εδώ.
     Στη συνέχεια, μαζί με τους δασκάλους μας, πήγαμε στις αθλητικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Σύθα, για να συμμετάσχουμε, μαζί και με άλλα σχολεία, στην εκδήλωση του Δήμου μας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού και την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.


Εκεί, με τη βοήθεια ειδικών προπονητών, μυηθήκαμε στα αθλήματα της αντισφαίρισης (τένις) ...


...της πετοσφαίρησης (βόλεϊ) σάλας και παραλίας (μπιτς βόλεϊ) ...



... του ποδοσφαίρου, της καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ)  και του κλασσικού αθλητισμού (στίβου).
Ήταν πολύ όμορφα και στεναχωρηθήκαμε όταν ήρθε η ώρα να φύγουμε.
Δεν ήταν, όμως, μόνο η ημέρα αυτή που κάναμε διάφορες δράσεις σχετικές με το παραπάνω θέμα. Κάποιες ημέρες πριν και μετά την 2η Οκτώβρη, συζητήσαμε στις τάξεις μας για το πώς, μέσα από τον αθλητισμό, χαράζουμε το μέλλον μας, δημιουργήσαμε σχετικά κολάζ ...




... και ζωγραφίσαμε το "αθλητικό πορτραίτο" μας.




Όλα ήταν όμορφα και δημιουργικά και μας έκαναν να δούμε το σχολικό αθλητισμό με ...άλλο μάτι!

Τετάρτη 21 Ιουνίου 2017

e Twinning και "Ζωή χωρίς σκουπίδια".

Δύο προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν την σχολική χρονιά 2016-2017 από τους μαθητές του σχολείου μας είναι η συμμετοχή στο e Twinning: "Draw me a legend of your country" (περισσότερα εδώ) και το πρόγραμμα "Ζωή χωρίς σκουπίδια" (περισσότερα εδώ).